Blue Flower

 

Het leuke van geocachen is dat je het bijna overal en wanneer je maar wilt kunt doen. Je komt op hele leuke en verrassende plaatsen. Vaak wil de eigenaar van de geocache iets laten zien zodat je op de mooiste plaatsen komt. Door vooraf de logs al te lezen kun je een beeld vormen van de omgeving en weet je ook meteen of de cache er nog ligt, want het komt helaas soms voor dat een cache verdwenen is. Gelukkig grijpt de eigenaar dan meestal snel in door de cache “offline” te zetten of deze zo snel mogelijk weer beschikbaar te maken. Om een beeld te vormen van het aantal caches heb ik hieronder een plaatje gezet met de caches in mijn omgeving. Ook dit aantal groeit nog steeds.

 

 

Je kunt geocachen met de auto, met de fiets en natuurlijk te voet. Als ik ergens heen ga en ik heb wat tijd dan zoek ik ze weleens op de route. Er liggen heel er ook heel veel op parkeerplaatsen langs de snelwegen. Deze caches, die in het wereldje vaak “oppikkers” worden genoemd zijn goed voor de statistieken, het aantal gevonden caches ("Founds" in het jargon) gaat er lekker snel mee omhoog. Natuurlijk zoek ik niet alleen op de route maar ook op, of in de buurt van de eindbestemming. Er gaat geen vakantie voorbij of ik “moet” wel enkele geocaches zoeken. Dat is dan weer goed voor mijn landengemiddelde. Ook zijn er aan sommige caches zogenaamde “Souvenirs” verbonden. Als je deze cache dan logt dan verschijnt deze Souvenir als plaatje op je profiel. Hieronder is een voorbeeld gegeven van een Souvenir dat ik uit Tsjechië heb gekregen.

 

 

Geocaching is elke keer weer anders. Naast alle mooie plaatsen waar je komt, blijft het zoeken naar de eigenlijke cache ook altijd spannend. Je komt de vreemdste verstop plaatsen tegen, of de cache ligt weer op plaatsen waar juist een heleboel mensen komen. Het is dan de kunst om deze dan "ongezien" te vinden en te loggen. Zo ligt er bv. eentje pal voor het Centraal Station in Amsterdam of op de pier in Scheveningen. Het is dan een echte uitdaging om die te loggen zonder aandacht te trekken. Wat vaak helpt is te denken waar jij zelf op die bewuste plaats iets zou verstoppen. Dat zijn dan plekken waar je juist moet kijken... Hieronder ben ik een geocache aan het loggen in Kroatië.